Afdrukken

Netplan

Logo MIVB

BUS - TRAM - METRO IN BRUSSEL (MIVB)

Wat is een netplan?

Een netplan is een overzicht van alle bus- en tramlijnen. Op de website van MIVB kan je de netplannen downloaden én bovendien het netplan online raadplegen. Klik hier voor meer info.

Hieronder zie je een klein deeltje van zo'n netplan. Alle bus-, tram- en metrolijnen staan op dit plan. Elke lijn heeft een andere kleur. De dikke lijnen zijn metrolijnen. De belangrijkste haltes staan in een kadertje.

netmivb

Het plan hieronder ziet er veel eenvoudiger uit. Alleen de metro- en tramlijnen staan erop. Elke lijn heeft z'n eigen kleur. De eindhaltes staan in een donkerblauw kadertje. De haltes aangeduid met een bolletje zijn bovengrondse haltes. De andere haltes liggen onder de grond.

Netplan tram en metro

Voor alle metrostations is er ook nog een wijkplan beschikbaar. Zo'n plan toont in detail de omgeving van elke metrohalte, onder andere de verschillende uitgangen van elk station, tram- en bushaltes in de buurt, fietsenstallingen, Cambio parkings en postkantoren. Klik hier voor een overzicht van alle wijkplannen. Hieronder een voorbeeldje (halte Ijzer):

Wijkplan halte Ijzer

Waar vind je een netplan?

  • Soms hangt er een netplan uit aan de bus- of tramhalte of in het metrostation.
  • Je kan een netplan vragen aan de loketbediende van een BOOTIK of KIOSK.
  • Je kan de netplannen ook downloaden via www.mivb.be. Klik daarvoor links boven op het menu REIZEN en kies daaronder voor Netplannen
Terug naar overzicht
AddThis Social Bookmark Button