Afdrukken

Speciale tickets

Logo NMBS

TREIN - HEEL BELGIË (NMBS)

Enkele speciale tickets zijn het vermelden waard:

B-dagtrip

B-dagtripMet de trein op uitstap? Bekijk dan eens het voordelige aanbod aan B-dagtrips. De prijs van een B-dagtrip omvat de treinreis én de toegang tot de attractie of het evenement. Het aanbod is heel uitgebreid: Je kan bijvoorbeeld naar de Zoo van Antwerpen, naar Plopsaland, naar Aquatopia, ... maar ook naar tijdelijke evenementen zoals de Boekenbeurs of Europalia.

Fietsen en wandelen kan je ook perfect combineren met de trein. Kies voor een B-dagtrip Trein + Huurfiets of wandel eens van station naar station met Groene Halte.

Naar de luchthaven

  • VliegtuigVoor kaartjes van en naar de luchthaven van Zaventem (Brussels Airport) vraagt de NMBS een diabolotoeslag van 5,25€ (1ste en 2de klas). Als je een Standaardbiljet naar de luchthaven vraagt, is deze toeslag al inbegrepen. Gebruik je bijvoorbeeld een Rail Pass of een Seniorenbiljet, dan moet je nog een Diablolotoeslag kopen: aan het loket, aan de automaat of via de website. Klik hier voor meer informatie.
  • Naar de luchthaven van Charleroi? NMBS biedt een voordelig ticket aan waarbij ook de bus van de TEC is inbegrepen. Klik hier voor meer informatie.
Reizen in groep

Reis je in groep (vanaf 15 personen)? Reserveer je groepsreis tijdig (minstens een tweetal weken op voorhand) - dan krijg je niet alleen 70% korting maar zorgt de NMBS ook voor gereserveerde zitplaatsen. Reserveren kan zowel telefonisch (via 02 528 28 28) als online. Klik hier voor meer informatie.

Biljet fiets

Fiets meenemen op de trein

Je fiets mee op de trein? Dat kan, maar je moet wel een extra ticket kopen (behalve voor vouwfietsen: die mogen gratis mee). Dat kost 5€ voor een enkele reis en 8€ voor een dagkaart. Zelf moet je natuurlijk ook nog over een geldig ticket beschikken! Klik hier voor meer informatie. Enkele tips:

  • Reis bij voorkeur buiten de spits: Dan is het minder druk.
  • Vul de fietskaart in: 1 strookje hang je aan je fiets, het andere strookje hou je bij als vervoerbewijs.
  • Ga met je fiets naar het perron. De treinbegeleider zal helpen bij het in- en uitladen van je fiets.
  • Opgelet! Fietsen uitladen kan niet in Brussel-Centraal, Brussel-Congres en Brussel-Kapellekerk.
Met de trein de grens over

De NMBS biedt speciale formules aan voor treinreizen tot net over de grens. Klik hier voor alle mogelijkheden in Aken - Lille - Luxemburg - Maastricht - Roosendaal.

Meer weten over treinreizen naar het buitenland? Hier enkele nuttige websites:

Terug naar overzicht
AddThis Social Bookmark Button