Afdrukken

Waar te koop?

Logo NMBS

TREIN - HEEL BELGIË (NMBS)

In het station: aan het loket of de automaat

Aan het loketIn heel veel stations kan je aan het loket een ticket kopen. De loketbediende kan je vragen beantwoorden en kan je helpen om het goedkoopste ticket te kiezen. Behalve de loketten zijn er ook nog ticketautomaten. Een abonnement aankopen kan alleen aan het loket.

Zoek hier of er in jouw station loketten en/of automaten zijn.

Via internet

InternetDe meeste vervoerbewijzen kan je online aankopen (klik hier voor een overzicht). Nadat je de dienstregeling hebt opgezocht klik je hiervoor gewoon op de oranje knop Biljet kopen. Vertrek- en eindstation staan al ingevuld. Je moet enkel nog aanvullen welk soort biljet je wil kopen, datum, enkele reis of heen-en-terug, 1ste of 2de klas, je naam en voornaam (een biljet dat je online koopt is altijd op naam). Klik vervolgens op Bereken prijs en als je akkoord bent op In winkelmandje.

Tip: Als je rechts klikt op de knop Prijzen vergelijken zie je welk soort biljet voor jou het voordeligst is. Je kan kiezen of je je ticket wil afprinten thuis (pdf via e-mail) of wil linken aan je elektronische identiteitskaart.

Via gsm of smartphone

SmartphoneVia NMBS-app voor smartphone: Via de reisplanner kan je, net als op www.nmbs.be, meteen rechtstreeks een biljet kopen. Je ontvangt dan een barcode die geldt als vervoerbewijs. Klik hier voor meer informatie.

In de trein

TreinbegeleiderProbeer steeds op voorhand een ticket te kopen. Op de trein kan je bij de treinbegeleider ook nog een kaartje kopen, maar dan betaal je wel 7€ extra. Dit heet 'boordtarief'. Klik hier voor meer informatie.

Terug naar overzicht
AddThis Social Bookmark Button