Afdrukken

Senioren

Senioren op de treinBen je ouder dan 65? Dan reis je goedkoper en soms zelfs gratis met het openbaar vervoer.

VLogo NMBSoor een seniorenbiljet van de NMBS betaal je 6€. Zo'n biljet is geldig voor een heen-en-terugreis in heel België in 2de klasse. Voor 1ste klasse betaal je 13€. Opgelet: Het seniorenbiljet is op weekdagen pas geldig vanaf 9u en tijdens de zomervakantie (van 11/07 tot en met 16/08/2015) is het niet geldig op zaterdag en zondag. Wil je toch op deze momenten reizen, kies dan een ander biljet. Klik hier voor meer informatie.

Logo De Lijn65+'ers die in Vlaanderen wonen reizen gratis met De Lijn tot 31 augustus 2015. Vroeger kreeg iedereen automatisch een gratis abonnement in de bus. Dat is onlangs veranderd. Voortaan heb je als 65+'er een MOBIB-kaart 65+ nodig. Vanaf september 2013 ontvangt elke 65+'er per post een uitnodiging om een MOBIB-kaart aan te vragen. Vanaf 1 september hebben ouderen een 65-abonnement nodig, dat ze voor 50€ op hun MOBIB-kaart kunnen opladen. Klik hier voor meer informatie.

Logo MIVB

65+'ers betalen 60€ per jaar voor een 65+-abonnement van de MIVB. In sommige gevallen is zo'n 65+-abonnement gratis (OMNIO/RVV-statuut of mensen die een Leefloon ontvangen). Klik hier voor meer informatie.

Logo TEC65+'ers die in Wallonië wonen kunnen een jaarabonnement aanvragen aan de zeer voordelige prijs van 36€. Voor bepaalde groepen (OMNIO- of BIM-statuut) is een 65+-abonnement zelfs gratis. Klik hier voor meer informatie.

AddThis Social Bookmark Button